Τι είναι το Codigo

Το Codigo είναι μία ΔΩΡΕΑΝ εφαρμογή στην οποία οι χρήστες μπορούν να γράφουν και να αποθηκεύουν κώδικες διάφορων γλωσσών προγραμματισμού.

"Codigo" σημαίνει "κώδικας" στα ισπανικά και επιλέχθηκε γιατί πιστεύουμε ότι είναι εύκολο να το θυμάται κάποιος και να το χρησιμοποιεί ξανά και ξανά.

Ο σκοπός του Codigo

Ο σκοπός του Codigo είναι να μπορεί κάποιος εύκολα και με ασφάλεια να αποθηκεύει και να έχει πρόσβαση από παντού στους κώδικες του. Απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και εκπαιδευτικούς οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν διαφορετικά περιβάλλοντα και γλώσσες προγραμματισμού που δεν είναι πάντα Online. Με το Codigo μπορεί να γράφει κώδικα σε Pascal αλλά και σε Python ή HTML όλα στην ίδια εφαρμογή. Εφόσον το επιθυμεί μπορεί ο κώδικας του να εμφανίζεται δημόσια στην κοινότητα του Codigo.

Ποιοί ήμαστε;

Το Codigo ξεκίνησε το 2016 από μία ομάδα μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων στα πλαίσια του μαθήματος "Σχεδίαση και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών". Οι τεχνολογίες που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι: HTML, CSS, JavaScript, JQuery, PHP και MySQL.
Η ομάδα αποτελείτε από 8 μαθητές:

Ευχαριστούμε (Gracias) τον υπεύθυνο καθηγητή μας κ. Τάσο Πάλλα που μας παρακίνησε και εμψύχωσε.

Θες να συμμετέχεις και εσύ;

Επιθυμείτε και εσείς να συμμετέχετε στην ομάδα του Codigo; Επισκεφθείτε το Group μας στο Facebook και στείλτε μας αίτημα!